پادکست صوتی "ربات معامله گر چیست؟ ایا می توان به ربات ها اعتماد کرد؟ "
- 00:09 1403-09-02
- زمان مطالعه: 6 دقیقه
ربات معامله گر چیست؟ ایا می توان به ربات ها اعتماد کرد؟، ربات معامله گر یا ربات تریدر یکی از مفاهیم جدید ارز دیجیتال هستش که اشنایی با این ربات خالی از لطف نیست. همونطور که می دونین ارز دیجیتال به یکی از گسترده ترین مفاهیم و واحد های ارزی در دنیا تبدیل شده. اگر میخواین سررشته ای تو این حوزه داشته باشین باید با اکثریت مفاهیم و عبارات مورد نیاز در این حوزه اشنایی کامل به دست بیارین. حالا بیاین ببینیم این ربات معامله گر چیه و چه کارهایی میکنه؟ میشه به این ربات اعتماد کرد یا نه؟ تو ادامه این مقاله می خوایم در مورد ماهیت ربات تریدر، نحوه عملکرد، ویژگی ها و مزایای استفاده از این نوع نرم افزارها، کارایی و قابلیت اعتماد به اون ها صحبت کنیم. خب پس در ادامه این مقاله از سری مقالات سیگنال ارز دیجیتال با ما همراه باشین.
ربات معامله گر چیست؟
دنیای ارز دیجیتال پر از مفاهیم جدید و کاربردیه که ربات معامله گر یکی از این مفاهیمی هستش که اشنایی با اون می تونه کار شمارو تو دنیای ارز دیجیتال خیلی اسون تر کنه. حالا ممکنه این سوال براتون پیش بیاد مگه میشه یه ربات بتونه تو دنیای ارز دیجیتال اینقدر مهم باشه و بتونه کمک بزرگی تو انجام تراکنش های ارزی داشته باشه؟ خب پس بیاین ببینیم ربات معامله گر چیه و چطوری عمل می کنه ؟ ربات معامله گر به اسم ربات تریدر هم شناخته میشه. این نوع ربات یه نرم افزاره که به شما تو انجام راحت تر معاملات و تراکش های ارزی کمک می کنه. این نرم افزار اونقدر سریع کارها رو انجام می ده که دیگه نیازی نیست وقتتون رو صرف انجام معاملات ارزی طولانی مدت کنین.
افرادی که تو کار ارز دیجیتال هستن، نرم افزار معامله گر رو ابزاری برای افزایش ثروتشون میدونن. این افراد باید طوری ربات هارو تنظیم کنن که به صورت اتوماتیک کار کنه تا بتونه بدون نیاز به حضور فیزیکی معامله گر، معامله و تراکنش رو انجام بده. حالا اصلا این ربات چطوری به وجود اومده و کی اونو ساخته؟ اگه میخواین بدونین ربات تریدر از کجا اومده پس بیاین ادامه مطلب و همراه ما باشین. یکی از مسائل مهم در استفاده از سیگنال های ارز دیجیتال این است که ویژگی های سیگنال ارز دیجیتال معتبر را بشناسیم.
تاریخچه به وجود امدن ربات معامله گر
مفهوم سیستم تریدر خودکار برای اولین بار توسط ریچارد دونچیان به وجود اومد. ریچارد دونچیان در سال 1949، سیستم تریدر رو به وجود اورد که مجموعه ای از قوانین خرید و فروش وجوه بودن. اما این برنامه تا سال 1980 ناشناخته بود. ربات معامله گر در سال 1980 توسط تریدر های مشهوری مثل جان هنری مورد استفاده قرار گرفت. از این سیستم و نرم افزار تو معاملات مربوط به سهام و فارکس استفاده می شد که الان چندین سال هستش که راهش رو به سمت ارزهای دیجیتال هم باز کرده. خب حالا چه دلایلی باعث شده که ربات های معامله گر اینقدر شناخته شده بشن و روز به روز به استفاده از اونا توسط تریدر ها اضافه شه؟ یکی از سوالات مهم دیگر در مورد سیگنال های ارز دیجیتال این است که اعتبار سیگنال های خرید ارزهای دیجیتال چقدر است؟
امکانات ربات های معامله گر
ربات های معامله گر از جمله بهترین نرم افزارهایی هستن که از اونا برای تسهیل انجام معاملات ارزی استفاده می شه. این نوع نرم افزار ها به شما این امکان رو فراهم می کنن که بدون تعقیب معامله، به راحتی از صحت انجام معاملات و تراکنش های خودتون اطمینان لازم رو داشته باشین. یکی از امکانات دیگه این نوع اپلیکیش، دانلود رایگان اون هستش. اما بعضی سایت ها اون رو با هزینه بالایی هم می فروشن. عوامل زیادی، ویژگی های یه ربات معامله گر رو نشون می دن که از این عوامل می تونیم به میزان کارایی نرم افزار، سطح تحلیل اون و تعداد سفارشاتش اشاره کنیم. بهتره بدونین ممکنه که خیلی از برنامه هایی مثل نرم افزار ربات تریدر رایگان، نه تنها فایده زیادی نداشته باشن بلکه ضرر زیادی هم به شما و معامله تون وارد کنن. خیلی از تریدر ها و کسایی که از ربات های معامله گر استفاده می کنن از برنامه نویس ها می خوان که یه ربات مخصوص خودشون براشون طراحی کنن.
با طراحی تخصصی برنامه، میتونین اطمینان لازم از عملکرد این نوع ربات رو داشته باشین. بعضی از نرم افزار ها خودشون معامله گر های خوبی هستن ولی بعضی از اونا از معامله گر های حرفه ای کپی می کنن و از کارایی اونارو مورد استفاده قرار می دن. برنامه ریزی ربات ها خیلی مهمه. همونطور که گفتیم برنامه نویس ها هستن که این نوع ربات ها رو طراحی می کنن. پس میشه گفت انجام معامله خوب با این نوع نرم افزار ها به مهارت برنامه نویس ها و اشنایی اونا با واحد ها و ارزهای دیجیتالی بستگی داره. ربات های ساده برای افراد ماهر مناسب نیست. چون باعث محدودیت استفاده از این ربات ها می شه. افراد ماهر نمی تونن معامله شون رو با ربات های ساده انجام بدن. یکی از معایب این اپلیکیشن در این هستش که هنگام خرید و انجام معامله نمی تونه پیش بینی درستی از نتیجه اون بکنه چون براساس اندیکاتور های تکنیکال ساخته شده.
کپی تریدینگ چیست؟
ربات های معامله گر طوری برنامه ریزی شدن که بتونن معامله ها رو به صورت اتوماتیک بدون حضور فیزیکی معامله گر انجام بدن. بعضی از این ربات ها برای اینکه بتونن معامله خوبی رو به انجام برسونن از ربات های ماهر استفاده می کنن. به این عمل کپی تریدینگ می گن. وقتی می خواین واحد ارزی تون رو با استفاده از این برنامه به فروش برسونین، باید موقعیت فروش اون رو فعال کنین. یادتون نره اگه دیدین تو یه معامله دارین ضرر می کنین توقف ضرر یا stop loss رو بزنین که ضرر زیادی بهتون وارد نشه. تا حالا درمورد ماهیت این نوع نرم افزار و نحوه ایجادش صحبت کردیم. اما سوال اینه که چرا استفاده از برنامه ربات معامله گر اینقدر افزایش یافته و روز به روز هم به میزان استفاده از اون تو دنیای ارز دیجیتال اضافه میشه ؟ خب بریم در مورد مزایای استفاده از ربات تریدر اطلاعات بیشتری به دست بیاریم.
مزایای استفاده از ربات معامله گر
ربات معامله گر مزایای خیلی زیادی داره. از مزایای این برنامه می تونیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ربات تریدر به دلیل داشتن اندیکاتورهای حرفه ای، به راحتی میتونه موقعیت های جدید رو شناسایی کنه.
- این برنامه می تونه بعد از یافتن موقعیت جدید، سرمایه گذاری های انجام شده رو بررسی کنه.
- با استفاده از این ربات، دیگه طعمه احساسات و طمع زیاد هنگام خرید و فروش واحد های ارزی و انجام معاملات نمی شین.
- بعضی از ربات ها در مورد تحلیل های پیچیده بازار ارز اطلاعات کافی دارن و این یکی از ویژگی های مثبت این نوع نرم افزاره.
همونطور که می دونین تو دنیای ارز دیجیتال، ارتباط با صرافی های مناسب حرف اول رو میزنه. ولی با استفاده از برنامه معامله گر چطور می تونیم با صرافی های ارز دیجیتال ارتباط برقرار کنیم؟ خب جوابش پیش ماست. بیاین بریم در ادامه مقاله ربات معامله گر چیست؟ ایا می توان به ربات ها اعتماد کرد؟تا ببینیم چطور میشه ارتباطی بین صرافی ها و نرم افزار ایجاد کرد.
کارایی API چیه؟
ایجاد ارتباط بین صرافی و ربات تریدر برای انجام معامله خیلی مهمه. برای اینکه بتونین این ارتباط رو بین ربات و صرافی ایجاد کنین باید از صرافی کلید API رو دریافت کنین و اونو در اختیار نرم افزار قرار بدین تا بتونه به حساب شما دسترسی داشته باشه. بعد از وارد کردن کد API، ربات می تونه کارشو شروع کنه و نسبت به خرید و فروش ارز و معامله اقدام کنه. API علامت اختصاری application programming interface هستش که رابط میان اتصال ربات و صرافی شناخته می شه. API نقش یه رابط برای دریافت و ارسال اطلاعات رو ایفا می کنه. الان ممکنه بپرسین که ایا استفاده از ربات معامله گر در صرافی ها قانونی هست یا نه؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشین تا پاسخ سوالتون رو بدونین.
ایا استفاده از ربات معامله گر در صرافی های دیجیتالی قانونی هست یا نه؟
برای پاسخ به این سوال باید بگیم بله، می تونین از ربات های تریدر تو صرافی های دیجیتالی استفاده کنین. صرافی ها هیچ مخالفی با این نوع نرم افزار ندارن. استفاده از ربات برای صرافی ها هم مفیده چون با استفاده از این نرم افزار مانع از کاهش سرمایه موقع نزول ارز در بازار می شن. وقتی سرمایه کاهش پیدا می کنه، تریدر ها از بازار خارج می شن و بازار کار صرافی ها افت می کنه. ربات معامله گر از این اتفاق جلوگیری کرده و باعث میشه که صرافی ها نسبت به استفاده از این برنامه مشتاق باشن.
نتیجه گیری کلی
تو این مقاله در مورد ربات های معامله گری صحبت کردیم که افراد سرمایه گذار از اون ها برای تسهیل انجام معاملات ارزی خودشون استفاده می کنن. این ربات ها توسط برنامه نویس های ماهری تولید میشن که می تونن 24 ساعت شبانه روز به طور اتوماتیک به انجام معاملات بپردازن و سود خوبی رو به دست فرد سرمایه گذار بدن. انتخاب نوع ربات اهمیت زیادی داره. اگه از ربات رایگان استفاده می کنین مواظب کلاهبردارهایی باشین که در کمین دزدیدن اطلاعات حساب شما هستن.
همیار تریدر ارزسنج هم یه نوع ربات معامله گر هستش؟ یا اینکه فقط سیگنال میده؟
همیار تریدر ارزسنج فقط سیگنال دهی انجام میده و ربات معامله گر نیست.