پادکست صوتی "تفاوت استانداردهای NFT ( بررسی استانداردهای مینت کردن NFT)"
در ویدئوی تفاوت استانداردهای NFT(بررسی استانداردهای مینت کردن NFT)؛ساخت توکن NFT ؛ انواع استانداردهای ساخت توکن NFT و تفاوت این استانداردها با همدیگر بررسی شده و سعی کرده ایم تا بتونیم بصورت کامل تمام مطالب مربوط به استانداردهای ntf رو براتون در قالب ویدئو نمایش بدیم.
ما سعی می کنیم در ویدیوی بررسی تفاوت استانداردهای NFT، اطلاعاتی در استانداردهای مینت کردن NFT برای شما ارائه کنیم و به معرفی انواع استانداردهای ساخت توکن NFT بپردازیم و تفاوت استانداردهای موجود برای ساخت NFT رو برای شما مورد بررسی قرار بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین و بتونین با استفاده از این استاندارها توکن های غیر مثلی خودتون رو بسازین و اون ها رو مینت کنین. بهتره قبل از اینکه وارد بحث اصلیمون بشیم، مقدمه ای از توکن های غیر قابل تعویض یا NFT برای شما ارائه کنیم تا بتونین ادامه مطلب رو درک کنین. توکن های NFT نوع خاص و منحصر به فرد دارایی های دیجیتالی و رمزنگاری شده هستن که مزایا و کاربردهای زیادی دارن و همین موضوع باعث میشه تا مورد استقبال سرمایه گذاران و افراد زیادی قرار بگیرن و محبوبیت زیادی به دست بیارن.
جالب اینجاست که بدونین توکن های NFT با وجود شباهت هایی که با ارزهای دیجیتال معروف مثل بیت کوین و اتریوم دارن، تفاوت هایی نیز در این میان دیده میشه که باعث منحصر به فرد شدن توکن های NFT میشه. یکی از این تفاوت ها این هست که توکن های NFT غیر قابل تعویض هست و نمیشه اون ها رو معاوضه کرد. برای مثال شما می تونین ارز دیجیتال بیت کوین رو با بیت کوین دیگه معاوضه کنین، در حالی که نمی تونین NFT رو با یه NFT دیگه معاوضه کنین. بلکه فقط می تونین اون ها رو خرید و فروش کنین و از این طریق سود به دست بیارین. به همین دلیل به توکن های NFT توکن های غیر قابل تعویض نیز گفته میشه.
شما می تونین با ساخت، خرید و فروش توکن های NFT سود به دست بیارین. البته باید ابتدا آموزش های لازم رو فرا بگیرین و با شبکه های موجود برای ساخت NFT آشنایی داشته باشین. به همین منظور ما سعی می کنیم در ویدیوی بررسی تفاوت استانداردهای NFT، اطلاعاتی در مورد استاندارهای مینت کردن NFT برای شما ارائه کنیم و به معرفی انواع استانداردهای ساخت توکن NFT بپردازیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین.
نحوه ساخت NFT چگونه است؟
همونطور که در ویدیوی بررسی تفاوت استانداردهای NFT نیز گفتیم، توکن های NFT نوعی توکن های خاصی هستن که در اون ها قابلیت منحصر به فرد بودن هر توکن وجود داره. به همین دلیل استاندارد ساخت این توکن ها با توکن های معمولی تفاوت داره و هر کدوم ویژگی ها و کاربردهای مختلفی دارن. برای مثال توکن های NFT موجود در شبکه بلاک چین اتریوم با استاندارد ERC-721 و ERC-1155 ساخته میشن، در حالی که توکن های قابل معاوضه مثل ارزهای دیجیتال با استاندارد ERC20 به وجود میان. بنابراین، اگه قصد ساخت توکن NFT رو دارین و می خواهین از این روش درآمد به دست بیارین، باید از استانداردهای ERC-721 و ERC-1155 استفاده کنین.
جالب اینجاست که بدونین روش های مختلفی برای ساخت توکن NFT وجود داره که یکی از این روش ها ساخت توکن NFT با برنامه نویسی قرارداد هوشمند هست. بنابراین، اگه شما توانایی برنامه نویسی قرارداد هوشمند در شبکه بلاکگ چین ارز دیجیتال مورد نظر خودتون رو دارین، می تونین با استفاده از استاندارد مربوط به ساخت توکن NFT در اون توکن های غیر قابل تعویض خودتون رو بسازین و از این طریق اون ها رو در بازار خرید و فروش توکن های غیر ممثلی به لیست فروش بزارین تا با فروش اون ها سود به دست بیارین. البته توجه داشته باشین که برای ساخت توکن NFT با استفاده از قراردادهای هوشمند باید دانش برنامه نویسی داشته باشین.
یکی دیگه از روش های موجود برای ساخت توکن NFT، ساخت توکن NFT به کمک پلتفرم های طراحی شده برای ساخت توکن NFT هست. بهتره بدونین این پلتفرم ها قراردادهای هوشمند در شبکه های بلاک چینی هستن که قابلیت ایجاد و ساخت توکن NFT های جدید رو به صورت راحت و ساده برای کاربران فراهم کردن. همچنین در این پلتفرم ها کاربران نیازی به دانش برنامه نویسی ندارن و همانند ثبت نام در یه سایت معمولی و با مشخص کردن متغیرهای مورد نیاز و آپلود فایل توکن NFT خودشون رو به وجود میارن.
انواع استانداردهای ساخت توکن NFT کدامند؟
همونطور که در ویدیوی بررسی تفاوت استانداردهای NFT نیز گفتیم، شبکه های مختلفی برای ساخت توکن NFT وجود دارن که هر کدوم مزایا و کاربردهای خاص خودشون رو دارن و توصیه میشه تا این شبکه ها رو بشناسین و سپس اقدام به ساخت توکن غیر مثلی کنین. به همین منظور ما سعی می کنیم در این قسمت از مقاله، انواع استانداردهای ساخت توکن NFT رو برای شما معرفی می کنیم تا این استانداردها رو بشناسین.
• استاندارد ERC-1155
یکی از انواع استانداردهای ساخت توکن NFT، استاندارد ERC-1155 هست. بهتره بدونین رایج ترین استانداردهای توکن مورد استفاده شامل استاندارد ERC-721 و ERC-1155 هستن. همچنین استاندارد ERC-1155 در سال 2018 توسط Enjin راه اندازی شد و در واقع تلفیقی از هر دو استاندارد ERC-20 و ERC-721 هست تا توانایی ذخیره توکن های قابل تعویض و غیر قابل تعویض در یه قرارداد رو فراهم کنه. همچنین استاندارد ERC-1155 به عنوان استاندارد غالب در برنامه هایی ککه حجم زیادی از تراکنش ها رو شامل میشه، مورد استفاده قرار می گیره که مثل بازی ها که در اون قراراد هوشمند می تونه معامله ای رو انجام بده که یه طرف اون توکن قابل تعویض مثل تتر و طرف دیگه اون توکن غیر قابل تعویض درون بازی مثل یه شمشیر باشه.
• استاندارد ERC-721
یکی دیگه از انواع استانداردهای ساخت توکن NFT، استاندارد ERC-721 هست. این شبکه استاندارد توکن اتریوم هست که امکان ساخت توکن های غیر مثلی رو بر روی بلاک چین اتریوم فراهم می کنه و یکی از از معروف ترین NFT های ساخته شده روی این استاندارد توکن های بازی کریپتو کیتیز هست. این بازی در واقع یه توکن غیر قابل جایگزین هست که هر گربه ای که در اون متولد میشه منحصر به فرده.
تفاوت استانداردهای NFT چیست؟
نوبت این رسیده تا در این قسمت از مقاله تفاوت استانداردهای مینت کردن NFT، اطلاعاتی در مورد این دو استاندارد برای شما ارائه کنیم و تفاوت این دو شبکه رو مورد بررسی قرار بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. بهتره بدونین محبوبیت شبکه بلاک چین اتریوم به این معنی هست که رایج ترین و پرکاربردترین استانداردهای توکنی که مورد استفاده کاربران و افراد قرار می گیره، شامل استانداردهای ERC-721 و استاندارد ERC-1155 هست. نکته قابل توجه این هست که بدونین آدرس در استاندارد ERC-721 همانند آدرس در استاندارد ERC-20 شامل 43 کاراکتر هگزاسیمال هست که از 20 بایت آخر کلید عمومی به دست میاد. علاوه بر این، عبارت 0X نیز در ابتدای آدرس توکن ساخته شدهقرار داده میشه که نشون دهنده شبکه اون توکن هست.
جالب اینجاست که بدونین برخلاف آدرس توکن های ساخته شده بر اساس استاندارد ERC-20، آدرس های توکن های استاندارد ERC-721 دارای یه کد هویتی منحصر به فرد توکن هست. همجنین این کد نیز به این دلیل وجود داره که یه قرارداد ERC-721 می تونه چندین دارایی یا توکن رمزنگاری شده رو ذخیره و نگهداری کنه. به همین دلیل به توکن های NFT توکن های بی همتا و غیر مثلی گفته میشه. از طرف دیگه، یه استاندارد ERC-20 فقط می تونه یه نوعی دارایی مثل اتر یا تتر رو ذخیره کنه. به این ترتیب، فقط چند ماه بعد از معرفی استاندارد ERC-721 در سال 2018، استاندارد ERC-1155 توسط پروتکل Enjin راه اندازی و اجرا شد.
ساخت توکن NFT با استاندارد ERC-721 مزایای زیادی به همراه داره که برخی از این کارها در با استاندارد ERC-1155 قابل انجام نیست. برای مثال توکن های ساخته شده با استاندارد ERC-721 قابلیت معاوضه دارن. قابل معاوضه یعنی کاربران این امکان رو دارن تا توکن ها رو با هم معاوضه کرده و اون ها رو جابجا کنند. همچنین این استاندارد از نظر ساختاری شباهت های زیادی با استاندارد ERC-20 داره.
سرویس های مینت کردن NFT:
شاید بعد از به دست آوردن اطلاعاتی در مورد شبکه ها و استانداردهای مینت کردن NFT، دوست داشته باشین تا شما نیز توکن NFT مینت کنین و با فروش اون سود به دست بیارین. بنابراین، بهتره اطلاعاتی در مورد سرویس های مینت کردن NFT اطلاعاتی داشته باشین تا بتونین این کار رو انجام بدین. سرویس های مینت کردن NFT به کاربران این امکان رو میده تا توکن های غیر مثلی خودشون رو بدون توسعه قرارداد، به وجود بیارن. همچنین بازارهای توکن های غیر مثلی دو طرفه هستن، یعنی نیاز به یه خریدار و یه فروشنده برای انجام تراکنش دارن. این بازارها نیز مثل سایت eBaY به کاربران این امکان رو میده تا NFT های خودشون رو با کارمزد ثابت به حراج بزارن.
جالب اینجاست که بدونین توکن های NFT در مقایسه با ارزهای دیجیتال که به صورت چندجانبه معامله و خرید و فروش میشن، نقدینگی کمی دارن. همچنین توکن های غیر مثلی می تونن با تعامل با لایه هایی مثل وب 3 و امور مالی غیر متنرکز از طریق قراردادهای هوشمند کلاس دارایی هایی جدید رو بر بستر بلاک چین به وجود بیارن. علاوه بر این، سرویس های مینت کردن NFT از طریق بازارها و پلتفرم های مختلف در ازای پرداخت کارمزد در دسترس هستن. خیلی از سرویس های مینت کردن NFT نیاز به دانش برنامه نویسی ندارن و فقط کافیه تا با بلاک چین اشنایی داشته باشین و مفاهیم و اصطلاحات لازم رو یاد بگیرین. معروف ترین این بازارها شامل اوپن سی و رریبل هستن.
سرویس های مینت کردن NFT به کاربران این امکان رو میدن تا بدون نیاز به توسعه و ایجاد قرارداد هوشمند در زیرساخت مربوطه توکن های خودشون رو بسازن و اون ها رو مینت کنند. این سرویس ها معمولا بازار فروش این توکن ها رو نیز فراهم می کنند، اگرچه که معمولا از حافظه های متمرکز برای نگهداری منابع استفاده می کنند. همچنین سرویس هایی مثل NFTify و Metaplex امکان استقرار سرویس های ساخت و بازار رو فراهم می کنند.
مراحل مینت کردن NFT کدامند؟
با توجه به توضیحاتی که برای شما در مورد استانداردهای مینت کردن NFT برای شما ارائه کردیم، میشه این نتیجه رو گرفت که شما می تونین با استفاده از دو استاندارد ERC-721 و استاندارد ERC-1155 به راحتی nft بسازین. همچنین برای مینت کردن NFT باید مراحل مختلفی رو طی کنین. به همین منظور ما سعی می کنیم در این قسمت از مقاله تفاوت استانداردهای مینت کردن NFT، مراحل مینت کردن NFT رو برای شما توضیح بدیم.
1. یکی از مراحل مینت کردن NFT این هست که باید ابتدا بلاک چین رو انتخاب کنین. هر بلاک چین اکوسیستم NFT خودش رو داره که شامل استاندارد توکن، کیف پول های سازگار و بازارهای مخصوص هست.
2. یکی دیگه از مراحل مینت کردن NFT این هست که باید کیف پول مصب کنین. نکته قابل توجه این هست که باید کیف پول مخصوص شبکه اتریوم مثل متامسک، کوین بیس یا تراست ولت باشه و از توکن های NFT پشتیبانی کنه.
3. سومین مرحله از مراحل مینت کردن NFT این هست که باید اثر هنری خودتون رو دیجیتالی کرده و به کامپیوتر منتقل کنین.
4. در این مرحله نیز باید NFT خودتون رو مینت کنین. پلتفرم هایی مثل OpenSea و رریبل گزینه ای به اسم Gasless دارن که به این معنی هست که می تونین توکن خودتون رو بدون ارسال تراکنشی در شبکه بلاک چین مینت کنین.
5. سپس بعد از مینت کرددن NFT باید توکن خودتون رو تبلیغ کرده و حراج خودتون رو شروع کنین تا بتونین با فروش توکن NFT سود به دست بیارین. توجه داشته باشین که باید سوابق خرید و فروش خودتون رو نگه دارین، چون ممکنه بعدا لازم بشه.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در ویدیوی بررسی تفاوت استانداردهای NFT، اطلاعاتی در مورد تفاوت استانداردهای مینت کردن NFT برای شما ارائه کنیم و به معرفی انواع استانداردهای ساخت توکن NFT بپردازیم و تفاوت استاندارهای موجود برای ساخت توکن NFT رو برای شما مورد بررسی قرار بدیم تا اطلاعاتی در این زمینه داشته باشین. همونطور که گفتیم، شما می تونین با استفاده از دو استاندارد ERC-721 و استاندارد ERC-1155 به راحتی nft بسازین. هر کدوم از این شبکه ها نیز مزایا و کاربردهای خاص خودشون رو دارن و توکن های ساخته شده بر اساس اون ها خصوصیات متفاوتی دارن. بنابراین قبل از ساخت توکن NFT، ابتدا استاندارد توکن مورد نظر خودتون رو مورد توجه قرار بدین تا دچار مشکل نشین. اگه هم می خواهیم اطلاعات بیشتری به دست بیارین، توصیه می کنیم تا ویدیوی آموزشی رو مشاهده کنین.
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد تفاوت استانداردهای NFT ( بررسی استانداردهای مینت کردن NFT)