پادکست صوتی "صرافی dydx چیست؟ ویدیوی آموزش صرافی dydx"
صرافی dydx چیست؟ آموزش صرافی dydx بصورت ویدئو و بطور کامل را در این مبحث یاد خواهید گرفت. امروزه بهترین بستر خرید و فروش ارزهای دیجیتال را صرافی های ارز دیجیتال تشکیل می دهند. در همین راستا دو دسته صرافی متمرکز و غیرمتمرکز داریم. این ویدئو شما را با صرافی dydx چیست؟ آشنا کرده و مطالب مرتبط با ویدئو را هم برای آموزش صرافی dydx برای شما در پایین ذکر کرده ایم تا بطور کامل با صرافی غیرمتمرکز dydx آشنا شوید. ویدئو را تا انتها ببینید و مطالب مقاله را مطالعه نمایید تا بتوانید در سریع ترین زمان خرید و فروش های خود را از طریق صرافی dydx انجام دهید.
صرافی های ارز دیجیتال، رسمی ترین و معتبر ترین پلتفرم های معاملاتی برای ارز های دیجیتال (cryptocurrency) به شمار میان. به این معنی که هر فردی که میخواد وارد بازار پر سود و جذاب ارز های دیجیتال بشه، نیاز داره که در یک یا چند صرافی معتبر حساب کاربری داشته باشه. در همین راستا انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال مناسب بسیار حائز اهمیت هستش؛ چرا که صرافی های مختلف از نظر درجه امنیتی، ارائه خدمات و ارز های پشتیبانی شده در سطح مختلف قرار می گیرن. نکته دیگه ای که بسیار حائز اهمیته، مخصوصا برای ما کاربران ایرانی این مسئله هستش که صرافی که انتخاب می کنیم با توجه به تحریم هایی که علیه ما هست، با ریسک همراه نباشه برامون. همونطور که می دونید بعضی از صرافی های مطرح خارجی مثل بایننس به کاربران ایرانی خدمات نمیدن و در صورت احراز شدن هویت ایرانی، اقدام به مسدود سازی حساب کاربری و دارایی ها می کنن. یکی از روش های دور زدن این تحریم ها و محدودیت ها در بازار ارز های دیجیتال، استفاده از بستر و امکانات صرافی های غیر متمرکز هستش. این صرافی ها محدودیت و سخت گیری صرافی های متمرکز رو ندارن و در محیط کاربری شون خطری دارایی کاربران رو تهدید نمی کنه. در این مقاله به شکل کلی و اجمالی صرافی های غیر متمرکز رو تعریف می کنیم و در نهایت تمرکز اصلی مون روی این خواهد بود که به عنوان یکی از مطرح ترین صرافی های غیر متمرکز صرافی dydx چیست؟ و شرایط و امکانات این صرافی رو شرح خواهیم داد. ویدئو را تا انتها ببینید و این مقاله را هم مطالعه نمایید.
ویدیوی پیشنهادی: صرافی غیر متمرکز چیست؟
صرافی غیر متمرکز چیست ؟
در دنیای ارز های دیجیتال دو نوع صرافی داریم، صرافی های متمرکز و صرافی های غیر متمرکز. صرافی های معروف و رایج مثل بایننس، کوین بیس و .... بر خلاف بلاکچین و رمز ارز ها که ذات غیر متمرکز دارن، کاملا و به شدت متمرکز هستن. این یعنی اینکه همه فعالیت ها و کارکرد شون تحت مدیریت و نظارت یک مرکزیت خاص هستش. وقتی یک پلتفرم توسط یک نهاد مرکزی اداره و کنترل میشه، این امکان برای دولت ها و صاحبان قدرت فراهم میشه که متناسب با سیاست هاشون، روی این پلتفرم ها و مدیراشون اعمال نفوذ کنن. صرافی¬های غیر متمرکز هر موقع که بخوان می تونن بر حساب کاربری یک کاربر محدودیت اعمال کنن و در صورت لزوم حتی مسدودش کنن و دارایی های کاربر بلوکه بشه. برای کاربران ایرانی که تحت تحریم هستن این مسئله بیشتر از هر کاربر دیگه ای در دنیا اهمیت داره. سابقا شاهد بودیم که صرافی معروف بایننس چطور ارائه خدمات به کاربران ایرانی رو متوقف کرد. در مقابل صرافی های متمرکز، صرافی های غیر متمرکز وجود دارن که فقط به عنوان یک واسطه بین خریدار و فروشنده عمل می کنن و در عمل، کنترل و نظارتی بر کیف پول و دارایی کاربر ندارن. این صرافی ها کیف پول شخصی شما رو به پلتفرم خودشون متصل می کنن و با این کار نقش یک واسطه بین خریداران و فروشنده ها رو ایفا می کنن. در این مقاله قصد داریم یکی از این صرافی های معروف غیر متمرکز رو با عنوان صرافی dydx چیست؟ معرفی کنیم. به علاوه از امکانات صرافی غیرمتمرکز dydx خواهیم گفت و سعی می کنیم که همه جوانب اون رو شرح بدیم.
ویدیوی آموزشی: آموزش صرافی ساندی سواپ
تاریخچه صرافی dydx
در ادامه مقاله dydx چیست؟ باید بگیم که صرافی غیرمتمرکز dydx در مدت کمی بعد از تاسیس خودش، دو میلیون دلار سرمایه از یک شرکتی امریکایی دریافت کرد و فعالیت خودش رو در زمینه ارز های دیجیتال استارت زد. این صرافی پس از این سرمایه گذاری تبدیل به یکی از پلتفرم های فعال در بازار رمز ارز ها شد و موفق شد که دارایی های زیادی هم جذب کنه. تیم این صرافی همواره بزرگ تر شده و سعی داشتن تا پلتفرم این صرافی رو توسعه بدن و مقیاس پذیر تر کنن. هسته اصلی طراح پروژه dydx، آنتونیو جولیانو از مهندسین سابق شرکت تاکسی اینترنتی اوبر و صرافی کوین بیس بود. جولیانو با توجه به تجربه ای که در زمینه ارز های دیجیتال در همکاری با صرافی کوین بیس کسب کرده بود، ایده یک صرافی متمرکز رو مطرح کرد و در نهایت در سال 2017 صرافی غیر متمرکز dydx رو راه اندازی کرد.
ویدیوی پیشنهادی: آموزش صرافی غیرمتمرکز هانی سواپ
معرفی صرافی dydx
در آموزش صرافی dYdX باید بگیم که این صرافی یک سیستم خرید و فروش و پلتفرم معاملاتی رمز ارزی غیر متمرکز بر بستر شبکه بلاکچینی اتریوم هستش. این صرافی از هر دو نوع معامله های اسپات و مارجین پشتیبانی میکنه و به علاوه این پلتفرم امکان وام دهی و وام گیری رو هم برای کاربران خودش فراهم کرده. همونطور که اشاره شد صرافی غیرمتمرکز dydx بر بستر شبکه بلاکچینی اتریوم و به صورت کاملا غیرمتمرکز فعالیت می کنه. شبکه اتریوم امکان مدیریت، ترید و ذخیره سازی دارایی ها رو به وسیله قرارداد های هوشمند در این پلتفرم برای کاربرانش فراهم کرده و dydx هم دقیقا از همین امکانات استفاده می کنه. این پلتفرم به صورت منبع باز یا open source ارائه شده، به این معنی که همه می تونن به کد منبع های برنامه نویسی اون دسترسی داشته باشن و احیانا در صورت وجود باگ یا حفره ای تشخیص بدن و به اطلاع تیم توسعه dydx برسونن. در این صرافی نیاز به طی مراحل احراز هویت و ارسال مدارک نخواهید داشت و کلا کار کردن با صرافی های غیر متمرکز بسیار ساده هستش. در ادامه نحوه ورود و شروع به کار در این صرافی رو شرح خواهیم داد.
راه کار صرافی dydx برای سرعت پایین شبکه اتریوم
همونطور که می دونید شبکه بلاکچینی اتریوم مشکل مقیاس پذیری و سرعت پایین تایید تراکنش ها رو داره، یکی از دلایل این مشکل، ترافیک و شلوغی زیاد شبکه اتریوم هستش. راه حلی که dydx برای حل این مسئله ارائه داده اصطلاحا Roll up نام داره. با استفاده از راه حل Roll up تراکنش ها خارج از شبکه اصلی اتریوم که در اصطلاح بهش لایه اول شبکه میگیم، اجرا میشن. عمکرد تکنیک Roll up به این صورت هستش که لایه اصلی شبکه اتریوم رو از راه تخلیه محاسباتی آزاد می کنه. این کار باعث پایین اومدن هزینه گس و به طبع افزایش توان عملیاتی شبکه میشه، در صورتی که لود شبکه اصلی افزایشی پیدا نمی کنه. صرافی غیرمتمرکز dydx از این تکنیک برای تسهیل معامله قرارداد های دائمی استفاده میکنه و داده های تراکنش ها رو به روی شبکه اصلی ارسال می کنه. مجموعه این فرآیند ها توسط dydx انجام میشه تا بخشی از معضل مقیاس پذیری شبکه بلاکچینی اتریوم کاهش پیدا کنه.
انواع خدمات صرافی dydx
در این قسمت از مقاله صرافی dydx چیست؟ قصد داریم، امکانات صرافی غیرمتمرکز dydx رو بررسی کنیم و ببینیم که خدمات صرافی dydx به چه صورت هستش.
1. معاملات اسپات:
معاملات اسپاتی نوعی خرید و فروش هستش که در اون ارز های دیجیتال در زمان خرید یا فروش بین خریدار و فروشنده رد و بدل میشن. در واقع هدف از این نوع معامله و خرید و فروش تبادل آنی رمز ارز بین خریدار و فروشنده هستش. مفهوم قیمت اسپات هم که در این معامله استفاده میشه، به وسیلهی کاربران مشخص میشه و مدام در حال تغییره. در روش معاملاتی اسپات کاربران می تونن سفارشات خودشون رو به سه شکل انجام بدن. Limit order، Market order و Stop order
2. معاملات مارجین:
معاملات مارجین شکل دیگه ای از معاملات در بازار ارز های دیجیتال هستش. در این معاملات، کاربر صرافی در صورت نیاز مقداری ارز دیجیتال وام میگیره. وامگیری به این صورته که کاربر از یک اهرم یا لوریج برای بالا تر بردن و ضریب دادن به مقدار دارایی خودش استفاده میکنه. این وام در واقع از دارایی کاربران دیگه صرافی برداشته شده و پس از مدت مشخصی با سودش به کاربری که ازش قرض گرفته شده، پس داده میشه. این مدل معاملات یعنی معاملات اهرمی بیشتر برای کسانی مناسب تره که شناخت کافی از بازار و هم چنین دانش تحلیل کافی بازار رو دارن وگرنه ممکنه یک اشتباه باعث از بین رفتن کل دارایی کاربر بشه.
3. وام گیری:
شرط لازم برای اعطای وام در صرافی dYdX واریز وثیقه و ضمانت هستش. در صرافی dydx مقدار ضمانت باید بیشتر از مبلغ وام باشه. در اصل کاربر ابتدا باید 125 درصد از مبلغ وام رو واریز کنه و بعدش می تونه وام در خواستی رو دریافت کنه. شاید این سوال براتون پیش بیاد که این اصلا چه کاریه که اینقدر پول ضمانت بذاریم تا کمترش رو وام بگیریم. جواب اینکه وقتی شما پولی رو در صرافی به ضمانت میذارین، این پول همچنان متعلق به شماست و با افزایش قیمت اون، ارزش دارایی شما هم افزایش پیدا می کنه. وام گیری برای کسانی که هم میخوان هولد کنن و هم می کنن رمز ارزی برای ترید کردن داشته باشن به درد می خوره و می تونن با مبلغ وام ترید کنن و اصل پولشون هم به عنوان ضمانت پیش صرافی امانت هستش و ارزش خودش رو به قوت خودش داره.
4. وام دهی:
برای کاربرانی که میخوان وام بگیرن، باید کاربرانی هم باشن که حاضرن پولشون رو در ازای دریافت سود به کاربران دیگه قرض بدن. وام دهی در صرافی ها یک روش کم ریسک و منفعل برای کسب درآمد یک سری از کاربران هستش. در این روش کاربر پول خودش رو به مدت مشخصی در اختیار صرافی قرار میده و در سر رسید پول، مبلغ اصلی به علاوه سودش رو دریافت می کنه.
توکن dydx به عنوان رمز ارز بومی صرافی dydx
این صرافی یک رمز ارز بومی هم داره که توکن dydx نام داره. این رمز ارز یک توکن ERC – 20 هستش و بر روی شبکه اتریوم هم پیاده سازی شده. این توکن یک توکن حاکمیتی به حساب میاد؛ به این معنی که دارندگان این توکن می تونن در فرآیند های رای گیری و نظر دهی درون شبکه مشارکت کنن. از این توکن یک میلیارد واحد تولید و منتشر شده و ارزش کل بازار اون در حدود 570 میلیون دلار هستش و با این حجم در رتبه 140 مارکت قرار می گیره. با توجه به توسعه و محبوبیت روز افزون صرافی dydx، پیش بینی میشه که رمز ارز بومی این صرافی هم رشد قابل ملاحظه ای داشته باشه و از این نظر می تونه در واچ لیست باشه.
کارمزد صرافی dydx
یکی از نکاتی که باید در بخش اموزش صرافی dydx مطرح کنیم این هستش که برای همه کاربران نرخ کارمزد برای انتخاب صرافیشون حائز اهمیته، بالاخره کارمزد یا fee همون مقدار پولی هستش که قراره در هر معامله به عنوان دستمزد به صرافی پرداخت کنین. طبیعتا هر قدر نرخ کارمزد یک صرافی کمتر باشه، برای کاربران اون صرافی هم خوشایند تره. در صرافی dydx مبادله بین رمز ارز های اتریوم، دای و usdc رایگان هستش و کارمزد به بقیه رمز ارز ها تعلق می گیره. کارمزد های معاملات مارجین بر اساس مدل بازارساز و گیرنده بازار ( یعنی همان تیکر و میکر) هستش که در اون سفارش های سازنده بازار که نقدینگی رو به order book اضافه می کنن، کارمزد یا فی ندارن. اما در مقابل سفارش های گیرنده بازار حدود 0.3 درصد کارمزد داره.
سخن پایانی
صرافی های غیر متمرکز ارز دیجیتال بسیار از محدودیت هایی رو که صرافی های متمرکز می تونن بر کاربران شون اعمال کنن رو ندارن و از همین رو برای یک طیف خاص مثلا ما کاربران ایرانی که تحت تحریم هستیم، می تونه بسیار مناسب و کاربردی باشه. در این صرافی ها، شما کیف پول شخصی خودتون (تراست ولت، اتمیک ولت، کوینومی و ....) رو به پلتفرم صرافی متصل می کنید و صرافی هیچ کنترل و دسترسی به دارایی های شما نداره و فقط با یک قرار داد هوشمند خریدار ها رو به فروشنده ها متصل می کنه و واریز و برداشت ها به کیف پول شخصی کاربران انجام میشه. در مقاله صرافی dydx چیست؟ این صرافی را به عنوان یکی از صرافی های محبوب و معتبر غیر متمرکز بهتون معرفی کردیم و امکانات صرافی dydx رو هم شرح دادیم براتون. همچنین برای آموزش های عملی مرتبط با این صرافی حتما ویدیو آموزشیش رو هم ببینید و اگر چنان چه سوال یا مشکلی هم داشتین در بخش نظرات مطرح کنید. کارشناسان آموزشی ما در اسرع وقت پاسخ گوی شما خواهند بود.
-
تعداد دروس : 1
-
پشتیبانی : دارد
-
مدت : 22 دقیقه
-
سطح : پیشرفته
-
نوع : ویدئو
-
پیشنیاز : ندارد
سخن مدرس
6 سال پیش که وارد بازار ارزهای دیجیتال شدم منبع فارسی کاملی برای آموزش ارزهای دیجیتال وجود نداشت. در منابع خارجی نیز منابع جامع کم بود. با مشقت فراوان و با تجاربی که گاه رایگان هم نبود، دانش اندکی اندوخته ام که در این سایت به اشتراک گذاشته ام. امیدوارم با مشاهده مطالب و آموزش های ارزسنج بتوانید در بازار ارزهای دیجیتال فعالیت نمایید.
نظرات کاربران در مورد صرافی dydx چیست؟ ویدیوی آموزش صرافی dydx